Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

978 90 8232 409 9

Paperback, full colour

104 pagina's

23,00

21-11-2017

 

Jos van Hoecke : Achter glas

Tuinieren in serre of kas

 

Inhoud

Heb je al een serre of overweeg je de aanschaf? Dit praktijkboek helpt je om het hele jaar door plezier te beleven aan je serre of kas. Dit boek neemt je bij de hand: hij haalt veel oogst uit zijn serre, en hij leert je stap per stap en seizoen per seizoen hoe jij dat ook kunt doen. Met compost natuurlijk, maar ook met groenbemesters en slimme teeltschema’s. De klassieke serreteelten komen aan bod, en tientallen andere soorten groenten. Jos van Hoecke leert je de kneepjes van het vak: Hoe moet je luchten, water geven en je bodem en je planten gezond houden? Je leest het allemaal in dit unieke serreboek voor de beginnende en gevorderde tuinier.

 

'"Het klassieke plaatje bij veel tuiniers: de serre staat achter in de tuin en tijdens het voorjaar en de zomer staat die vol met groenten. Daarna dient de serre als opslagruimte voor het tuingereedschap en de kruiwagen. Zonde van de investering, vind ik.

Onze serre telt drie seizoenen, en die ervaring deel ik met je in het boek: de voorjaarsgroenten, alle groenten van de vroege zomermaanden tot de herfst, en de winterteelten die uitlopen tot in het prille voorjaar. Al die teelten laat ik op elkaar volgen: naadloos, of toch bijna. Als de ene teelt is geoogst, start ik met de volgende. Nee, de grond hoeft niet te rusten, vooral niet in de serre. Het is zelfs beter voor de grond dat hij begroeid is, verzorgd met compost en voldoende water. Zo wordt de grond steeds vruchtbaarder."'

achterglas

Downloads

  • Een afbeelding van de voorkant van Achter glas.
© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |