Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

978 90 6224 030 2

paperback, geïllustreerd

208 pagina's

24,95

30-9-2017

 

Ibrahim Abouleish : SEKEM

Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei

 

Inhoud

SEKEM is een succesvol project vlak boven Caïro, neergezet door Ibrahim Abouleish. Met SEKEM wilde bij bijdragen aan economische, sociale en culturele vernieuwing in Egypte én wilde hij ook een inspirerend model voor ontwikkeling neerzetten.

Nu, 40 jaar later, is SEKEM een bloeiend biodynamisch landbouwbedrijf met scholen, bedrijven en een medisch centrum dat aan ruim 1.500 mensen werk biedt. Op drie nieuwe locaties wordt woestijngrond ontgonnen. 700 boeren leveren hun producten aan SEKEM.

In zijn boek vertelt Ibrahim Abouleish over zijn leven, de opbouw van SEKEM en over zijn droom om duurzame en vreedzame ontwikkeling op gang te brengen in Egypte en de wereld.

sekem

Recensies

  • Lees hier meer over de achtergronden van Sekem in Biojournaal.

Auteur

Dr. Ibrahim Abouleish (1937-2017) groeide op in Egypte. In zijn jeugd werd hij zozeer gegrepen door Goethe en de Europese cultuur dat hij besloot, tegen de zin van zijn vader, naar Europa te gaan en te studeren in Graz, Oostenrijk. Hij woonde daar geruime tijd en ontmoette daar ook zijn vrouw.

Na 20 jaar in Oostenrijk te hebben gewoond en gewerkt, bezocht hij Egypte opnieuw. De stagnerende ontwikkeling in zijn geboorteland bedroefde hem zeer. Terug in Europa zag hij in een visioen wat hem te doen stond in Egypte.

Downloads

© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |