Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

im/triangle

im/triangle

978 90 6224 536 9

Paperback, full colour

288 pagina's

19,95

15-3-2015

 

Phil Nauta : Bodem in balans

gezonde planten in een gezonde tuin

 

Inhoud

In een natuurlijke tuin groeien de planten uitbundig, geven ze uitzonderlijk smaakvolle oogsten en houden plaagdieren van zich af. Als ze dat niet doen, is er waarschijnlijk iets mis met hun voeding, missen ze nuttige micro-organismen om mee samen te werken, of hebben ze een tekort aan de energie waarmee ze normaal gesproken hun optimale voedingsstoffendichtheid bereiken. Je helpt de planten dan door ‘bij de bodem te beginnen’.

Bodem in balans biedt zes strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. Dat begint met methoden als composteren, mulchen en het gebruik van compostthee, groenbemesters en polyculturen

 

In een notendop wordt het bodemvoedselweb beschreven en komt bodemanalyse, zowel kwantitatief als walitatief, aan bod. Vervolgens behandelt de auteur uitgebreid verschillende voedingsstoffen, meststoffen, biostimulanten en micronutriënten. In het laatste deel voegt hij alles tot een plan van aanpak samen om je tuin kerngezond te maken.

Phil Nauta geeft blijk van kennis en inzicht in de chemische, fysische en energetische samenhang van de bodem. Hij geeft praktische recepten, kanttekeningen en ook persoonlijke aarzelingen. Zijn schrijfstijl is vlot, zijn tips zijn laagdrempelig en zijn benadering is holistisch. Daarmee is dit boek is een verrijking van de bodemliteratuur.

bodeminbalans

Auteur

Phil Nauta (Canada) is tuinontwerper en -adviseur en grondlegger van de bedrijven Only Organic en The Organic Gardener’s Pantry. Via zijn populaire site SmilingGardener.com geeft hij adviezen om op ecologische wijze groente te verbouwen

© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |