Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

im/triangle

im/triangle

978 90 6224 475 1

Gebonden, volledig geïllustreerd, geheel in kleur

42 pagina's

14,95

2007

 

Annet Huizing en Margot Westermann : Het Bomenbloemenbeestenbuitenboek van Karsten en Roos

 

Inhoud

Een lees-, kijk- en doeboek voor peuters en kleuters. Zeven voorleesverhaaltjes met elk een kleurrijke ontdekkijkplaat. Plus zes pagina's met doe-dingen.

Een verrassend boek over de alledaagse natuur van paardebloemen en pissebedden. De zeven (waargebeurde) voorleesverhaaltjes over Karsten (4) en z’n tante Roos laten zien dat je altijd wel wat beleeft als je naar buiten gaat. Zo ontdekt Karsten dat een hommel niet kan zwemmen, dat een eend tandjes heeft (maar niet bijt) en dat boomverstoppertje een spannend spel is. Bij elk verhaal hoort een kleurrijke kijkplaat waarop van alles te ontdekken valt. En voor wie met kinderen aan de slag wil, biedt het boek zes pagina’s met doe-dingen.

 

Lekker door de herfstbladeren stappen en doen wie het eerste een paddestoel ziet. Kikkers vangen in een schepnetje en dan zo'n glibberig beestje in je hand houden. Of eikels en kastanjes zoeken tot je jaszakken uitpuilen. Buiten valt er van alles te beleven voor kleine kinderen, zeker als je de tijd neemt om overal bij stil te staan.

Dat is het thema van Het BomenBloemenBeestenBuitenboek van Karsten en Roos, een boek voor kinderen van 3 tot 7 jaar, dat ook leuk is voor volwassenen. De hoofdpersoon van het boek is Karsten, een jongetje van 4 jaar. Roos is zijn tante. Samen gaan ze op pad en maken ze van alles mee.

Lees en download meer op bbbbuitenboek.nl

hetbomenbloemenbeestenbuitenboekvankarstenenroos

Recensies

NBD-Biblion recensie, oktober 2007: "Deze prachtige, bijna vierkante uitgave is als de natuur zelf: kleurig, uitdagend en overal is wel wat moois te zien. Delen van foto's, uitgeknipte tekeningen en stukjes informatie zijn bijna organisch (als in de natuur) bijeengeplakt tot een collage rondom een thema. De twee hoofdfiguren, de 4-jarige Karsten en zijn tante Roos nemen de lezer steeds bij de hand: door de seizoenen heen, kijkend naar dieren, bomen en bloemen. Elk thema (herkenbaar aan zijn eigen kleur) begint met een verhaal, waarin de hoofdpersonen iets beleven in de natuur. Ernaast is een paginagrote, bijpassende kleurenfoto opgenomen. De volgende twee pagina's geven in vogelvlucht veel te zien, te lezen en te doen. Achterin het boek staat een aantal doe-opdrachten; deze zijn in duidelijke stappen opgesplitst zodat ook jongere lezers (met een aardig technisch leesniveau) er zelf mee aan de slag kunnen. Hele jonge lezers hebben een voorlezer/meelezer nodig. Het boek sluit af met allerlei informatie over de makers, over de hoofdfiguren en over verder te gebruiken websites. Zelden een boek gezien dat niet alleen uitnodigt tot lezen en leren maar bij iedere bladzijde de lezer toeschreeuwt: kom eens kijken in/naar de natuur!

Blurb

Deze prachtige uitgave is als de natuur zelf: kleurig, uitdagend en overal is wel wat moois te zien.” Ned. Bibliotheekdienst

Auteur

Annet Huizing tekstschrijver en ‘Roos’ in het boek: ‘Kinderen mogen van ons een paardebloem best een klaproos noemen. Het gaat ons niet om kennis. We laten ze beleven hoe spannend en grappig de natuur is.’

Margot Westermann vormgever en illustrator: ‘We hebben gekozen voor een combinatie van fantasierijke tekeningen en natuurgetrouwe foto’s. Daardoor prikkel je kinderen om goed te kijken.’

Downloads

  • Download een pdf van de kaft van Het Bomenbloemenbeestenbuitenboek van Karsten en Roos
  • Download een pdf van afbeeldingen uit Het Bomenbloemenbeestenbuitenboek van Karsten en Roos
  • Download een pdf van een leidraad over Het Bomenbloemenbeestenbuitenboek van Karsten en Roos
© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |