Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

im/triangle

im/triangle

978 90 6224 470 6

Gebonden, zeer rijk geïllustreerd, geheel in kleur

251 pagina's

20,00

2007

 

Willy Leufgen en Marianne van Lier : Vrij spel voor natuur en kinderen

 

Inhoud

Uit welke uitdagende speelplekken zijn kinderen niet weg te slaan? Dit boek is een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden in binnen- en buitenland; een kleurrijk palet van ideeën voor een geslaagde praktijk. Met pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en adressen.

 

Hoe zien succesvolle, uitdagende speelplekken er uit? Uit wat voor leerplekken met zinneprikkelende natuur zijn kinderen niet weg te slaan? Bestaan zulke plekken nog? Ja, ze zijn er, op onverwachte plaatsen. En iedereen met creativiteit en doorzettingsvermogen kan zelf zo’n spannend landschap realiseren. Dit boek is een handleiding voor het scheppen van meer ruimte voor natuur en kinderen, ook in de stad. Het is een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden in binnen- en buitenland; een kleurrijk palet van ideeën voor een geslaagde praktijk. Het boek geeft pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en adressen. Laat je inspireren door geslaagde voorbeelden bij scholen, op speelterreinen en onlandjes, in tuinen en speeldernissen, op recreatieterreinen, aan bosranden en in de ruige natuur van de grote rivieren. Richt je eigen tuin natuur- en kindvriendelijk in. Haal het paradijs onder het schoolplein vandaan. Start een actie voor lokkend wild groen in je Vinexwijk. En je krijgt kwaliteitsuren in de frisse lucht – puur genieten. “Huttenbouwers, jagers, vuurtjestokers, broodjesbakkers, kunstenaars en natuurbeheerders, zo veel kinderen - zo gevarieerd is hun buitenspel.”

vrijspelvoornatuurenkinderen

Auteur

Willy Leufgen en Marianne van Lier zijn een kwart eeuw actief met speelse en natuurrijke tuinen. Ze zijn initiatiefnemers van Oase, Wilde Weelde en het netwerk Springzaad. Zij ontvingen de Heimans en Thijsse Prijs 2006. Dit boek schrijven zij met steun van het ministerie van LNV.

© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |