Ga naar home van Uitgeverij Jan van ArkelGa naar home van Uitgeverij Jan van Arkelim/ib
 
 

im/triangle

im/triangle

978 90 6224 530 7

Gebonden

320 pagina's

19,95

16-1-2014

 

Jeremy Leggett : Uit de olie

 

Inhoud

We stevenen – na de dotcom-zeepbel en de financiële crisis van 2008 – af op een volgende grote crisis. Die komt voort uit ons blinde vertrouwen in goedkope fossiele energie – ongeacht of we die wel kunnen winnen, financieren en verbranden. Dat zegt Jeremy Leggett. Hij kent de energiewereld van binnen en van buiten. Hij laat zien hoe achter de schermen de spanning zich opbouwt. Als oprichter van de Peakoil Taskforce (een op de overheid gerichte denktank van bezorgde Britse industriëlen) en als voorman van het Carbon Tracker Initiative (een prestigieuze organisatie die zich beijvert om de energierisico’s voor investeerders zichtbaar te maken) benadert Leggett beleidsmakers en ondernemers op het hoogste niveau.

Uit de olie is een persoonlijk verslag van vele, soms hilarische pogingen om het centrum van de macht de werkelijke toestand duidelijk te maken, zodat beslissingen voortaan worden ingegeven door feiten en cijfers, vóór een gezonde aarde en een stabiele wereldeconomie. Uit de olie is een reis door de menselijke geest, langs muren van ontkenning. Het biedt zinderende hoop, omdat we een nieuw perspectief al in onze handen houden: de duurzame energiemaatschappij. Het is een kwestie van ruimte geven en laten ontkiemen.

uitdeolie

Recensies

– Lees hier een uitvoerige recensie van Uit de olie uit het Friesch Dagblad van Theo Klein.

– Lees hier een recensie van Uit de olie van Alma de Walsche op de MO-website.

Auteur

Jeremy Leggett is sociaal ondernemer en auteur van The Carbon War, Half Gone en The Solar Century. In 2010 was hij Principal Voice van CNN, bij de New Energy Awards werd hij tot ondernemer van het jaar uitgeroepen en de The Observer omschreef hem als ‘de meest gerespecteerde Britse Energiebaas’. Hij is oprichter en directeur van Solarcentury, het snelst groeiende groene energiebedrijf van Groot-Brittannië, en oprichter en voorzitter van SolarAid, een liefdadigheidsinstelling voor zonneverlichting in Afrika – gefinancierd met 5 procent uit de jaarwinst van Solarcentury – die zelf weer de moedermaatschappij is van de sociale onderneming SunnyMoney, de grootste aanbieder van zonnelampen van Afrika. Hij was de eerste om met de Hillary Laureate for International Leadership on Climate Change te worden onderscheiden. Hij is de voorzitter van Carbon Tracker, een denktank uit de financiële sector, en brengt als consulent systeemrisico’s in kaart voor verschillende grote bedrijven. Jeremy Leggett schrijft regelmatig voor The Guardian en de Financial Times, geeft korte cursussen bedrijf en samenleving aan de universiteiten van Cambridge en Sankt Gallen en is lid van het bestuur van het Environmental Change Institute van Oxford University.

Jeremy Leggett

Downloads

© Uitgeverij Jan van Arkel, dec 2017
Grifthoek 151 | 3514 JK  Utrecht |