Loading...
34 planten om mee te tuinieren2019-01-03T10:07:07+00:00

Project Description

34 planten om mee te tuinieren

Bernard Bertrand en Eric Petiot Vertaling Brigitte Venturi en Janneke Tops

2017, 160 p., € 23,50
met kleurenfoto’s
ISBN 9789062240197

Bestellen

Brandnetel en smeerwortel zijn bekende gierleveranciers, maar ook andere planten hebben geweldige kwaliteiten en werkzame stoffen. Ze leveren je natuurlijke pesticiden, schimmelweerders, biostimulanten en andere vitaliteit. Zo leveren ook heermoes, boerenwormkruid, moerasspirea, rabarber, wijnruit, melisse, klimop en mierik nuttige extracten.

34 planten om mee te tuinieren is een praktisch boek, vol wetenswaardigheden en boordevol recepten. De verschillen tussen de bereidingsmethodes (gefermenteerd extract, thee, koude aftreksels) worden uitgelegd, evenals hun diverse toepassingen. Het boek bevat kennis en unieke inzichten die in geenenkel ander boek zijn opgeschreven, maar bevat een schat aan kennis om natuurlijk te tuinieren. Met die kennis kan je zelf ook aan de slag en maak je zelf extracten voor je tuin, in harmonie met de natuur.

Vertaling en bewerking is ter hand genomen door Brigitte Venturi en Janneke Tops

“Een eyeopener voor menig tuinier. Eeuwenoude kennis opnieuw verteld, nieuwe experimenten met verbazingwekkende resultaten.”

“Dit boek is een schitterend pleidooi voor ‘planten voor planten’ en vormt de perfecte basis voor de ultieme zelfvoorzienende tuin.”
Peter Bauwens – De Nieuwe Tuin

Bestel hier

Jij kunt nu ook aan de slag!

en verzorg je tuin zonder pesticiden
Bestel hier