Loading...
Permacultuur in je persoonlijk en sociale leven2018-07-24T08:36:08+00:00

Project Description

Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

Looby Macnamara
Vertaling Lien De Coster

2017, 336 p. € 24,95
incl. 42 oefeningen
ISBN 9789062240289

Bestellen

We worden allemaal met onze eigen uitdagingen geconfronteerd en hebben onze eigen beslissingen te nemen. Hoe nemen we die, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde? Looby Macnamara baseert zich op permacultuur. Ingegeven door de natuur en het ritme van de Aarde, baseert permacultuur zich op de zienswijze dat alles met elkaar samenhangt en schept het een denkkader waarmee we dergelijke holistische systemen kunnen weven. Deze permacultuurblik vult zij aan met kennis uit verschillende sociale disciplines als psychologie, communicatie en organisatiekunde, bekijkt de auteur de huidige sociale systemen en neemt ze ons mee op exploratie op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal.

Macnamara levert met deze transdisciplinaire aanpak een origineel geluid om tot een wereld vol overvloed te komen. Het is een inspirerend betoog en tegelijkertijd, met de vele oefeningen, biedt dit boek een spiegel om te reflecteren op je eigen proces in het avontuur op zoek naar een leven in overvloed.

“Alles wat we doen heeft een rimpeleffect, zoals een druppel water in een plas of een steen in een meer. Als we reageren met een notie van hoop en verantwoordelijkheidsgevoel kunnen zulke rimpels enorm en positief zijn.” – Looby Macnamara

Auteur, docent en pionier van sociale permacultuur systemen

Looby Macnamara is docent permacultuur. Ze geeft ontwerp cursussen, cursussen rond zorg voor de mens en is actief bij leraaropleidingen. Sinds 2002 en maakt deel uit van het samenwerkingsverband Designed Visions. Van 2001 – 2006 was zij als bestuurslid verbonden aan de Engelse Permaculture Association, waarvan twee jaar als voorzitter. Nu steunt zij de vereniging als lid van de werkgroep onderwijs en is zij diploma-mentor.
Afgestudeerd als antropoloog, bezit Looby een rijkdom aan perspectieven die zij in haar theorievorming heeft verwerkt.

“Vertaalster Lien De Coster [heeft] een knap staaltje werk verzet. Het lijkt erop dat ze het boek niet enkel vertaald heeft maar ook herschreven. Het sluit naadloos aan bij de Nederlandstalige lezers in ons kikkerland en onze Vlaamse Zuiderburen.”     Christiaan Verwey in globalinfo.nl

Lien De Coster begeleidt mensen op solo retreats in een aantal van de wildere regio’s van Europa. Daarnaast geeft ze cursussen natuurverbinding en permacultuur, waarbij ze het spiegelende aspect van de natuur inzet om mensen op weg te helpen in hun innerlijke landschap. (www.leavesoflien.com)
Met haar opleidingen taal- en letterkunde en journalistiek brengt ze deze thema’s al schrijvend onder de aandacht. Voor de vertaling en bewerking van dit boek maakte ze gebruik van de kennis en ervaring die ze in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

Bestel

Bestel Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

Laat je inspireren door de natuur en permacultuur denken hoe jij in het leven wilt staan.
Bestel

‘Looby MacNamara spreekt met een grote helderheid en eloquentie en een geweldige kennis van systemen’.
Joanna Macy

‘Een belangrijke bijdrage aan het zich immer ontwikkelende concept van permacultuur en aan de beweging tot een betere wereld’.
David Holmgren

‘Met dit boek houd je een routekaart naar de toekomst in je hand. Pas toe wat je ervan leert en, wees gewaarschuwd!,  je leven zal voor altijd veranderen.
Polly Higgins

Deel deze pagina

Anderen kochten ook

meer info
meer info
meer info
meer info