Zaaien met toekomst2019-03-26T13:58:47+00:00

Project Description

Zaaien met toekomst

Perrine en Charles Hervé-Gruyer Vertaling Malika Cieremans

Voorintekenprijs 22,00
Daarna 24,95
vanaf 01-04-2018

ca 300 p. 2019
met kleurenfoto’s
9789062240418

Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur, microtuinderij wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.

In tien jaar tijd creëerden zij, al pionerend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INRA getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.

Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek. Een mix van boerenverstand, theorie en antroplogie plus memoirs en reisverhalen maken dit boek  Zaaien met toekomst tot een vlot leesbaar, meeslepend en inspirerend verhaal.

Wil je meer inhoudelijke informatie? 
Vraag het gratis pdf pakket aan en ontvang:

De inhoudsopgave
Voorwoord 
Inleiding 
plus 21 gratis pagina’s.

GRATIS PDF PAKKET

Bestellen
Inhoudsopgave

“Wil deze planeet leefbaar blijven voor de mens, dan zullen meer mensen zich weer met het land moeten verbinden en voedsel produceren voor zichzelf of voor hun gemeenschap. We moeten nieuwe, 21e-eeuwse manieren van boer-zijn uitvinden.” Perrine en Charles Hervé-Gruyer

Perrine Hervé-Gruyer werkte aanvankelijk als internationaal jurist en hoofd van de juridische afdeling van een groot bedrijf in Azië, waar ze ook vrijwilligerswerk deed voor de Hoge Raad van de vluchtelingen. Op haar dertigste verlegde zij haar koers readicaal en begon aan een opleiding psychotherapie. Daarover publiceerde ze het boek La relaxation en famille. Nu werkt ze voltijds op haar boerderij La Ferme du Bec Hellouin, zowel als boerin als onderzoeker. Perrine werkt ook als Statenlid voor de Groenen bij het regionale parlement van Haute-Normandie, waar ze een landbouwcomité aanstuurt.

Charles Hervé-Gruyer heeft al van jongs af aan een passie voor de relatie tussen mens en natuur. Hij heeft tweeëntwintig jaar lang de wereld doorkruist als leider van een varende school die zich richtte op ecologie en inheemse culturen. Dit is ook het onderwerp van veel van zijn boeken en documentaires. Daarna richtte Charles zijn zoektocht op het verkennen van onze binnenwereld, door studies te volgen in psychologie, ontspanningstherapie en yoga.

In 2003 startte het echtpaar La Ferme du Bec Hellouin. Het echtpaar ging het experiment aan om meerdere kleinschalige, intensieve, biologische en natuurlijke landbouwtechnieken te combineren. Dit heeft de interesse gewekt van Europese agentschappen die voedselzekerheidsstrategieën plannen. Samen met INSEAD loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma. In deze studie, getiteld ‘Biologische permacultuur-tuinbouw en economische performance, staat de vraag of duizend vierkante meter met verschillende gewassen, geteeld volgens de Ferme du Bec-methode, een volledig inkomen kan genereren voor een tuinder’ centraal.