Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij2019-03-25T12:23:24+00:00

Project Description

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

Jean-Martin Fortier
vertaling en Nederlandse bewerking Taco IJzerman

240 p., 2018  € 29,95
illustraties
9789062240364

Bestellen
Inkijkpagina’s

Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken achter de schermen.

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij een praktisch handboek voor biologische groentetelers die op een beperkt oppervlak een indrukwekkende oogst willen behalen. In dit boek lees je hoe doorzettingsvermogen en lef vergezeld gaan van professionaliteit en efficiëntie.

Het zijn dan ook niet per se de beschreven technieken die dit boek zo bijzonder maken, maar de houding ten opzichte van productiviteit.  Fortier en zijn vrouw combineren de professionele aanpak en strakke organisatie van het bedrijf met humor, trots en goede communicatieve vaardigheden, waardoor de tuinderij een stevige schare supporters heeft in de omgeving.

Op deze website kun je de eerste pagina’s inkijken
en het boek rechtstreeks bestellen

Liever eerst meer inhoudelijke informatie? 
Vraag het gratis info pakket aan en ontvang:

De inhoudsopgave
Voorwoord Jean-Martin Fortier
Voorwoord Taco IJzerman
Het complete eerste hoofdstuk
Een deel van hoofdstuk twee
Een voorbeeld van een tuinplan

Gratis info pakket

Fortier’s sleutel tot succes:

 • slim tuinieren
 • klein blijven
 • pragmatisch ontwerp
 • lage investeringen
 • passende gereedschappen
 • licht-mechanische apparatuur
 • zorgvuldige planning
 • planmatigheid
 • goede verkooppunten
  en boven alles:
 • efficiëntie

“Een goed gevestigde tuinderij met een strakke bedrijfsvoering en goede verkooppunten kan” aldus Fortier “jaarlijks 40.000 tot 65.000 euro omzet opleveren, op minder dan een hectare”.

Een uiterst informatief, vlot geschreven boek dat aanzet om te reflecteren op je eigen bedrijf en je gegarandeerd nieuwe kneepjes leert.

“Hoewel ik zelf al bijna 20 jaar lang teel op een kleine hectare en tientallen kleinschalige tuinderijen heb gezien, ontworpen en begeleid, heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan tijdens het vertalen”.
Taco IJzerman

Nederlandse vertaling en bewerking:
Taco IJzerman

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij is vertaald en bewerkt door Taco IJzerman, adviseur in de biologische kleinschalige groenteteelt en zelf biologisch tuinder. In deze Nederlandse uitgave zijn vijf openhartige verhalen toegevoegd van succesvolle, professionele tuinders die kleine rendabele tuinderijen runnen op de Hollandse bodem, compleet met teeltplan. De tuinderijen die aan bod komen: Amelishof, Deelhoven, de Groentenakker, Land in Zicht en De Ommuurde Tuin.

“Elke tuinder, aspirant of door de wol geverfd, zal voordeel hebben van dit boek. Hoewel ik zelf al bijna 20 jaar lang teel op een kleine hectare en tientallen kleinschalige tuinderijen heb gezien, ontworpen en begeleid, heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan tijdens het vertalen”, aldus  Taco IJzerman

Andere relevante titels