Loading...
volle-oogst2017-03-08T11:36:12+00:00

Het verhaal van creatieve tuinders, eigenzinnige boeren, coöperatieve ondernemers en initiatiefrijke burgers

Volle oogst

Volle oogst vertelt het verhaal van creatieve tuinders, eigenzinnige boeren, coöperatieve ondernemers en initiatiefrijke burgers die nieuwe initiatieven in de landbouw en voedseldistributie de laatste twintig jaar succesvol hebben neergezet. Het vertelt hun motivatie en hun aanpak. Zo divers als deze verhalen zijn, de gemene deler is een volle oogst. Een zinvolle oogst en een zinvol bestaan, waar de menselijke maat en de verbinding met de natuur en ons voedsel weer centraal komt te staan. Daar waar de reguliere voedselindustrie en landbouw de connectie met ecologische, sociale en economische waarden kwijt lijkt te zijn geraakt, worden deze hier weer herbenoemd en teruggebracht in de voedselketen.

CSA’s, groentepakketten, oogstabonnementen, zorgboerderijen en voedselcoöperaties. Tenminste dertig Nederlandse initiatieven passeren de revue. Aanpak en motivatie, als ook hele praktische zaken als land, inkomen, arbeid en organisatievormen, wat uiteindelijk immers de kritische succesfactoren zijn om een onderneming te laten slagen.

Daarnaast wordt een meer theoretisch kader geschetst hoe deze zoektocht naar het juiste en het waardevolle inherent is aan onze menselijke natuur.

Volle oogst

Met meer dan 100 organisaties en initiatieven

o.a. BioRomeo, Remeker Landcoöperatie, Oosterwaarde, Amelis’ hof, Aurora Kaas, Boerderij Buitenverwachting, CSA Group Nederland, Jersey stierkalveren, Tuinderij Samenland, De Hondspol, De Nieuwe Graanschuur, Grondkamers, Hof van Twello, Voko Mokum, Groenteclub Bussum, Warmonderhof, Kraaybeekerhof, BD Grondbeheer, Zonnehoeve, De Ommuurde Tuin, Zorgboerderij Liessenhuus, De Ark, De Nieuwe Ronde, De Nieuwe Akker, Landgilde, Land & Co, Lazuur Food Community, Voedsel.Coop, Stadstuin Âsym, De Nieuwe Band, Noordelijke Friese Wouden en nog veel meer.

Bestel

Bestel Volle Oogst hier

Bestel
dubbelpakket
Bestel

Dubbelpakket

Of bestel het dubbelpakket van beide najaarsboeken ter waarde van € 39,90 voor € 34,90
Bestel

Deel deze pagina

Anderen kochten ook

meer info
meer info
meer info
meer info